Primer dobre prakse koleginice Rajevac Dušice

Primer dobre prakse nam šalje koleginica Dušica Rajevac iz Valjeva.

U okviru „Bajkovite nedelje, koja je održana u OŠ „Nada Purić“ iz Valjeva, učenici petog razreda zajedno sa svojom nastavnicom nemačkog jezika, Dušicom Rajevac, pripremili su igrokaz pod nazivom „Crvenkapa i vuk“. Izvođenje igrokaza odigralo se u svečanoj sali škole, a prisustvovali su mu učenici nižih razreda, roditelji, učitelji i nastavnici.
Na sceni su se smenjivali poznati likovi iz bajke, pružajući svakom učeniku priliku da učestvuje. Nemačke bajke su sakupljali braća Vilhelm i Jakob Grim, koji su bili prijatelji i saradnici sa Vukom Stefanovićem Karadžićem. Jakob Grim je podsticao Vukovu ćerku, Minu Karadžić, da prevodi srpske bajke na nemački jezik.
Učeći strane jezike, upoznajemo se s kulturama i običajima drugih naroda, istovremeno deleći našu kulturnu baštinu s drugima, šireći prijateljstva i razumevanje među narodima. Za posetioce je bila priređena i mala izložba u vezi sa bajkama.
Nakon izvođenja igrokaza, učenici su kroz razne aktivnosti produbili temu o Crvenkapi i vuku. Ovom uglednom času prisustvovali su direktor, pedagog i bibliotekar škole.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top